Opening expositie Zilveren Camera in Hengelo

0
459
Cigdem Yuksel won de Canon Zilveren Camera 2016.

HENGELO – In de HeArtGallery aan de Drienerstraat 35 wordt donderdag 27 april om 11.00 uur de Zilveren Camera-expositie geopend. Mixed Lions Club Hengelo heeft deze tentoonstelling voor de tiende keer georganiseerd. 

 

Speciaal voor deze lustrumeditie worden álle 188 prijswinnende foto’s getoond; in vorige edities was slechts een deel van de foto’s te zien. De tentoonstelling is voor iedereen gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen de gratis ‘muzze-app’ met achtergrondinformatie bij de tentoonstelling downloaden.

Winnaar Zilveren Camera 2016 Cigdem Yuksel

Fotograaf Cigdem Yuksel won dit jaar de Zilveren Camera met een fotoserie over Syrische kinderarbeid in Oost-Turkse stad Gazientep, Turkeij. De serie toont indrukwekkende beelden van gevluchte Syrische kinderen tussen de 7 en 14 jaar, die in de in de Oost-Turkse stad Gazientep werken in de textiel- en schoenenindustrie. De serie werd in 2016 gepubliceerd in De Volkskrant.

Avondopenstelling 10 mei

Op woensdagavond 10 mei geven Carla Kogelmans en Jiri Büller in HeArtgallery een toelichting op hun winnende Zilveren Camera-foto’s. Zij vertellen achtergrondverhalen, hun werkwijze en over de impact van het maken van de foto’s.

De tentoonstelling van alle genomineerde en winnende foto’s van de Canon Zilveren Camera is t/m 28 mei te zien in Hengelo. De galerie is geopend op woensdag, vrijdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur, donderdag van 13.00 tot 19.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Canon Zilveren Camera

De Canon Zilveren Camera is de belangrijkste journalistieke fotowedstrijd in Nederland. De wedstrijd heeft 9 categorieën met in totaal 16 winnaars die meedingen naar de hoofdprijs. Daarnaast worden de winnaars voor de Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek getoond.

Sponsor