Zilver voor Twentse steppers op NK step-sprint

0
534
Fiona Olthof uit Hengelo werd verrassend tweede.

HENGELO – Fiona Olthof en Joost Haveman van Stepteam Twente hebben zilver gewonnen na de drie afstanden (200, 400 en 800 meter) op een zonnige en warme sprintdag. De zonovergoten UTrack op het Universiteitsterrein was zaterdag het toneel voor de Nederlandse sprintkampioenschappen op de step.

Vooral bij de dames ontstond een spannende strijd om de eerste vier plaatsen. Fiona Olthof uit Hengelo reed haar 200 meter in 24,44 seconden, 0,3 seconden sneller dan grootste concurrente en wereldkampioene Rosanne Reijne uit Woudenberg. Bij de 400 en 800 meter (die ze reed in resp. 46,15 en 94,90 sec.) verloor Olthof enkele seconden op Reijne, maar het zilver wist de Hengelose vast te houden.

Dit was een onverwachte zege, omdat Olthof momenteel vooral in training is voor de Randonneurs Brevetten, waarvan ze inmiddels de 200 km en 300 km heeft voltooid. De 400 km staat over twee weken op het programma.

Joost Haveman

Joost Haveman uit Enschede wist dat het een zware dobber zou worden om titelhouder Machiel Steenbergen van het goud af te houden. Door zijn studie heeft hij minder tijd gehad om te trainen, en was het NK de eerste wedstrijd van dit jaar waaraan hij deelnam. Het lukte hem niet de snelle sprinter uit Zwolle voor te blijven, maar de andere concurrentie kon hij aan. Vanaf de eerste afstand stond hij op de tweede plek en deze gaf hij bij de 400 en 800 meter (gereden in resp. 24,55, 45,08 en 90,73 sec) niet meer af.

 

Overige uitslagen

In de masters categorie (40+) stond met Vincent Gooiker, Herm Flink en Arjan Engels (resp. 1, 2 en 3) een compleet Twents team op het podium. Angelique Kamphuis uit Haaksbergen werd Nederlands kampioen bij de Dames Masters (40+). Jolanda Gooiker won hier brons. Bij de jonge meiden (Cadetten 13-15) werd Nynke Engels tweede, Ellen Fischer derde en Famke Gooiker vierde. Bij de dames Veteranen (50+) won Geja Olthof, Agnes Bossink werd tweede.

Sponsor