Wim Boomkamp informateur in Hengelo

0
392
Informateur Wim Boomkamp moet helpen om in Hengelo tot een goed nieuw gemeentebestuur te komen. Foto: gemeente Hengelo

HENGELO – ProHengelo heeft Wim Boomkamp bereid gevonden de rol van informateur op zich te nemen. In opdracht van ProHengelo verkent hij de mogelijkheid om een brede en stabiele coalitie van vier of vijf partijen te vormen.

Boomkamp (65) uit Oldenzaal is met name bekend als oud-voorzitter van het College van Bestuur van Saxion Hogescholen, waar hij in december 2017 afscheid nam.

De elf partijen die zitting nemen in de Hengelose gemeenteraad kwamen dinsdagmiddag bijeen. ProHengelo behaalde vorige week bij de gemeenteraadsverkiezingen de meeste stemmen en mag nu het voortouw nemen in de informatiefase.

Alle elf partijen staan achter de keuze voor deze informateur. Lijsttrekker Bas van Wakeren van ProHengelo: ”We zijn blij dat we in Wim iemand hebben gevonden die gezaghebbend is en wat verder weg van de Hengelose politiek staat. We hebben er vertrouwen in dat hij op basis van gesprekken met alle elf partijen tot een goed resultaat komt.”

Opdracht

Boomkamp krijgt de opdracht om, in twee fasen, onder andere na te gaan hoe de verschillende partijen tegen de uitslag van de verkiezingen aankijken, welke coalitie kan rekenen op brede steun en wat de kernopdracht van de nieuwe coalitie wordt. Boomkamp doet binnen enkele weken verslag van zijn bevindingen.

Sponsor