Wie wordt de nieuwe stadsdichter van Hengelo?

0
247
De nieuwe stadsdichter volgt Marijke Agterbosch op. Foto : Christian van der Meij

HENGELO – Wie wordt de opvolger van onze stadsdichter Marijke Agterbosch? In mei komt een eind aan haar tweejaarlijkse periode. Kandidaten kunnen zich tot en met zondag 15 april aanmelden. De verkiezing, georganiseerd door Hengelo Leest in samenwerking met Bibliotheek Hengelo, vindt plaats op donderdag 17 mei.

Wie wil actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen in Hengelo op toegankelijke wijze voorzien van een dichterlijke kanttekening? Kandidaat stellen gaat als volgt: maak een gedicht rond het thema ‘Hengelo’. Stuur dat samen met vijf andere gedichten van eigen hand, plus je motivatie waarom je vindt dat jij de komende twee jaar de ideale stadsdichter van Hengelo bent, naar Bibliotheek Hengelo: d.wevers@bibliotheekhengelo.nl

Jury

De inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige jury, bestaande uit neerlandicus Gerben Wynia, docent Nederlands aan het Bataafs Lyceum; oud-journalist Hans Hoes, verbonden aan Hengelo Leest en het Schrijverscafé en de huidige stadsdichter Marijke Agterbosch. De jury krijgt alle inzendingen eerst anoniem voorgelegd en zal daaruit drie mogelijke kandidaten nomineren.

Verkiezingsavond

De genomineerden stellen zich op donderdag 17 mei om 20.00 uur voor in de bibliotheek, waarna de jury de nieuwe stadsdichter kiest. De gemeente zal die avond, na voordracht door de jury, de nieuwe stadsdichter benoemen. De presentatie van deze feestelijke avond is in handen van Simone Roerink; voor de muzikale omlijsting zorgt singer-songwriter Paco Plumtrek.

Reglement

De nieuw benoemde stadsdichter zal de komende twee jaar minimaal 16 gedichten over onze stad schrijven, waarvan een aantal in opdracht. Het honorarium voor de stadsdichter bedraagt 800 euro per jaar, in totaal dus 1.600 euro.

Het volledige reglement voor de stadsdichter en de verkiezing 2018 is te vinden op www.bibliotheekhengelo.nl en op www.hengeloleest.nl

Kijk voor alle gedichten van de 5 Hengelose stadsdichters op www.stadsdichterhengelo.nl

Sponsor