Wie wil er wonen in Woolderlanen?

0
1647
Op het braakliggende Seahorseterrein komt een compleet nieuwe wijk. Foto: Christian van der Meij

HENGELO – Het bouwrijp maken van het Seahorseterrein in de Woolderes is begonnen. Hier komt de nieuwe wijk Woolderlanen, een groene woonomgeving direct aan de rand van de stad.

AM, dochteronderneming van de Koninklijke BAM Groep, ontwikkelde vorig jaar voor het braakliggende terrein tussen de Geerdinksweg en de Woolderesweg een bouwplan dat voorziet in de bouw van 110 woningen. Dit zijn: vrijstaande woningen, appartementen, twee-onder-een-kapwoningen, rijtjeshuizen en enkele kleinere bouwkavels.

Begin dit jaar begon de sloop. Het grootste gedeelte van het vrijgekomen puin is inmiddels afgevoerd. Het vrijgekomen puin is op locatie gebroken en wordt straks als gecertificeerd granulaat weer toegepast als funderingsmateriaal.

Sheddaken

De overgebleven sheddaken van de in 2008 gesloopte KWF-fabriek worden gebruikt. Door het behoud van deze sheddaken is de cultuurhistorie van de locatie een onderscheidende kwaliteit.

Geïnteresseerd?

Vastgoedontwikkelaar VanWonen onderzoekt momenteel hoe belangstellenden hier zouden willen wonen. Men kan zich nu al geheel vrijblijvend inschrijven.

Ook wonen op een karakteristieke locatie? www.woolderlanen.nl

Sponsor