Welbergener Kreis te gast in StARTion

0
438
Eerste etage stationsgebouw met StARTion. Foto: Jenny de Groot

HENGELO – Het is het derde deel van een Duitse trilogie in StARTion: de tentoonstelling met werk van de kunstenaars van de Welbergener Kreis, van 9 juli t/m 20 augustus.

Het drieluik begon eind maart met Zie SO-66 van Produzentengalerie SO-66 uit Münster, medio mei gevolgd door Hüben und Drüben/Aan beide zijden met werk van Künstlerinnen Forum Münsterland.
De nieuwe expositie in de zaal op de eerste etage van het Hengelose stationsgebouw toont plat en ruimtelijk werk in uiteenlopende materialen en technieken van vijftien kunstenaars van de Welbergener Kreis.

”De trilogie betekent een hernieuwde samenwerking met kunstenaars in Münster en omgeving”, zegt StARTion-coördinator Pier van Dijk. ”En de Duitse collega’s weten dat te waarderen”, verzekert hij.

Programma

Inmiddels ligt ook het programma voor de rest van het jaar en een deel van 2018 vast. Zo biedt StARTion in september/oktober onderdak aan Het Beddenpaleis, een Nederlands-Duitse tentoonstelling met werk over bedden en beddengoed.
In november/december wordt er plaatsgemaakt voor de ledententoonstelling, met werk van bijna zestig aangesloten kunstenaars.

Ateliers 93

Begin volgend jaar is er ook een opmerkelijk evenement: een grote overzichtstentoonstelling van Ateliers 93, dat dan het 25-jarig bestaan viert. Het is de bedoeling dat alle kunstenaars die in de loop der jaren via deze stichting atelierruimte hebben gehuurd, werk beschikbaar stellen.
Waarna er in de maanden maart/april nog een bijzondere tentoonstelling op de kalender prijkt: In Situ, waarbij kunstenaars in de ene ruimte aan het werk zijn en in de aanpalende ruimte hun werk exposeren.

Maar eerst de Welbergener Kreis: de feestelijke opening van deze tentoonstelling is op zondag 9 juli om 15.00 uur.

 

Sponsor