Warm welkom voor Sinterklaas in Hengelo

0
551

HENGELO – Sinterklaas heeft vanmiddag voet aan wal gezet in Dokkum. Daarna ging hij per trein naar Hengelo waar hem een warm welkom wachtte. 

Zijn pieten vonden het wel een beetje koud in Hengelo maar bleven ondanks de regen vrolijk lachen. Pepernoten werden volop uitgedeeld aan de vele kinderen.

Sint in de wijken

Sinterklaas vanmiddag gemist? Zondagmiddag houdt hij zijn intocht in de Berflo Es. De stoet vertrekt om 13.00 uur, onder begeleiding van Drumfanfare Hengelo, bij buurt- en speeltuinvereniging De Jeugd aan de Anthoniusstraat. De route is als volgt: Langelermaatweg, Rudolfstraat, Eduardstraat, Thomasstraat, Hendrikstraat, J. Haeckstraat, Berfloweg, Waarbekenplein, Waarbekenweg, Bernardstraat, Sybrandstraat, Arnoldstraat, Berfloweg, Anthoniusstraat.

Slangenbeek

In Slangenbeek is de intocht ook op zondag 19 november. De intocht begint om 14.00 uur. Sint en zijn pieten komen door de volgende straten: Sprinkhaan, Zijdebij, Kokerjuffer, Elritsplein, Flintstraat, Binnenveldweg, Brusselstraat, Antwerpenstraat, Berlijnstraat, Osnabruckstraat, Oversteek Vijver, Bordeauxstraat, Londenstraat. De intocht eindigt bij het winkelcentrum.

De Noork

Sint en zijn pieten komen op zondag 26 november voor de 72e keer in de wijken De Noork, Klein Driene en de Sterrenbuurt. De intocht begint om 14.30 uur nabij de kruising Deurningerstraat / Landmansweg. Vervolgens gaat de Sint met zijn zwarte pieten door de volgende straten: Deurningerstraat, Castorweg, Joseph Haydnlaan, Oude Postweg, Oldenzaalsestraat, Deurningerstraat, Dr. Schaepmanstraat, Sloetsweg, Stint Janstraat. De intocht eindigt bij de Onze Lieve Vrouwekerk. Hier houdt Sint zijn toespraak. Ook worden hier weer goede doelen blijgemaakt met een gift van Stichting Sint-Nicolaasaktie De Noork.

Sponsor