Walking Football bij HVV Tubantia

0
503
Bij Tubantia start volgende maand voor senioren Walking Football. Foto: HVV Tubantia

HENGELO – Herman Eelderink, Gerrit Uunk en Richard de Boer willen Walking Football op gaan starten bij de Hengelose voetbalvereniging Tubantia.

Walking Football is een voetbalvorm voor senioren (60+), die nog lekker actief in beweging willen zijn en daarnaast op een sociale manier voetbal willen beleven. 

Enkele basisregels zijn:
– je mag alleen wandelen, de bal moet het werk doen.
– je speelt 6:6 zonder keeper op een kwart speelveld.
– slidings zijn niet toegestaan.
– de bal mag niet boven de heup komen.
– geen buitenspel.

Waarom Walking Football?

”Voor de vereniging is het een mooie kans om een interessante doelgroep te behouden en te werven. Daarnaast wordt de accommodatie beter benut, er is dan ook overdag bezetting”, aldus de initiatiefnemers op de site van HVV Tubantia. ”Voor de doelgroep is het vooral het sociale aspect belangrijk. En natuurlijk de beweging.”

Vervolg

Het doel is om eerst binnen Tubantia een grote groep enthousiaste spelers te werven, samen te trainen en onderlinge wedstrijdjes te spelen. ”De vervolgstap is om andere Hengelose clubs enthousiast te maken en onderling een competitie of toernooi op te zetten. Bijvoorbeeld één keer in de maand een toernooi, de andere drie keer trainen, en elke keer bij een andere vereniging.”

Start

De start is op donderdag 17 augustus om 10.00 uur bij Tubantia. De koffie staat klaar om 09.30 uur.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met Herman Eelderink, Gerrit Uunk of Richard de Boer.

Sponsor