Voor RTC Hengelo was 2017 jaar van verandering

0
259
De leden werden drie dagen in spanning gehouden. Donderdagavond werd het grote nieuws gepresenteerd: een nieuwe website voor de club. Foto: RTC Hengelo

HENGELO – RTC Hengelo hield donderdag 11 januari in het BWO-clubgebouw de nieuwjaarsreceptie. Daar werd natuurlijk de nieuwe website gepresenteerd, die eindelijk online is gegaan.

De website is ontworpen door het digitale communicatiebureau YIKE uit Enschede. Dank werd uitgesproken richting Tom Wilmink en Timo Kirchjünger van YIKE.

Terugblikken

Een nieuwjaarsreceptie is natuurlijk ook een prima moment om even terug te blikken op het oude jaar. RTC Hengelo voerde afgelopen jaar een aantal experimenten uit rondom de trainingsavonden. De trainingsavond+ was er één van. Tijdens deze speciale avonden werden de leden verrast met een traktatie namens de club(sponsors).

Een ander experiment was de starttijd van 19.00 uur tussen half mei en half september. ”Ook dit blijkt een succes. De resultaten van de enquête onder clubleden laten dit zien: bijna 70% van de respondenten is positief over het starten om 19.00 uur  in plaats van om 18.30 uur”, aldus het bestuur.

Fietssport populair

”We zien de populariteit van de fietssport terug in de deelname van onze Start2Bike trainingen in het voorjaar en najaar. We hebben bijna 50 wielergekken in de dop enkele weken begeleid met de eerste echte meters op de racefiets of mountainbike.” De vereniging blijft qua ledenaantal stabiel terwijl de gemiddelde leeftijd daalt. Het aantal leden wat actief deelneemt aan de MTB-activiteiten blijft stijgen.

Tochten

”De Paastoertocht werd bezocht door ruim 360 deelnemers onder – vooraf niet voorspelde – prima weersomstandigheden. De Vrouwenfietstocht kreeg ondanks de inzet van vele vrijwilligers en de nodige aandacht een tegenvallend aantal deelneemsters. De Slangenbeek Tweewielerstocht werd prima bezorgd, maar werd ontsierd door vervelende valpartijen.”

De beide veldtoertochten zijn met succes vernieuwd. De Lonnekerberg Veldtoertocht vond deze keer wél plaats onder prima weersomstandigheden, met vele enthousiaste deelnemers. De Jaarsma & de Boertocht had een vernieuwd parcours, waar 200 echte liefhebbers aan meededen.

”De organisatie van dit soort tochten vergt behoorlijk wat mankracht en kan dus alleen maar met de inzet van al onze leden, wat vanuit het bestuur enorm gewaardeerd wordt.”

Kalender

De eerste grote tocht van 2018 is op zondag 11 maart de Lonnekerberg Veldtoertocht. Op maandag 2 april wordt de Paastoertocht gehouden en op zondag 10 juni de Slangenbeek Tweewielerstocht. Voor zondag 23 september staat een nieuwe tocht op de kalender. De Jaarsma & De Boertocht is op zondag 25 november.

Nieuwsgierig naar de nieuwe site? Kijk op www.rtchengelo.nl

Sponsor