Verkoop woon- en bedrijfskavels in Hengelo blijft groeien

0
425
De verkoop van woon- en bedrijfskavels in Hengelo gaat goed.

HENGELO – De kavelverkoop in Hengelo zit behoorlijk in de lift. Bij de woonkavels is er in 2016 voor 7 miljoen euro verkocht. En dat is fors meer dan de 4,6 miljoen euro die vooraf verwacht was.

Ook op de commerciële vastgoedmarkt gaat het goed. Op dit moment staan er opties uit ter waarde van 2,8 miljoen euro, terwijl er 2 miljoen euro over 2017 verwacht werd.

Dit is op te maken uit de herziening grondexploitatie, waarmee het college op 16 mei heeft ingestemd. Mariska ten Heuw, wethouder Grondzaken: ”Dankzij deze mooie resultaten blijft onze algemene reserve van het grondbedrijf de komende jaren op peil. En dat is erg belangrijk. Want net als alle huishoudens moeten we voldoende vet op de botten hebben, om tegenslagen en onverwachte uitgaven op te kunnen vangen.”

Woningmarkt

In 2016 zijn 79 bouwkavels verkocht (49 particulier en 30 kavels aan ontwikkelaars). Dat is een forse stijging ten opzichte van 2015: toen werden er 53 kavels verkocht. Ook de cijfers over 2017 zijn positief. Er zijn 17 kavels verkocht (ter waarde van 2,9 miljoen euro), er liggen 29 getekende verkoopovereenkomsten (waarde: 5,3 miljoen euro) en er staan 47 opties uit, ter waarde van 8,4 miljoen euro.

In 2017 komen de volgende kavels nog in de verkoop
– Zes bouwkavels op ’t Rot (Landmansweg). Bovendien wordt hier via projectbouw woningen aangeboden door Roosdom Tijhuis en Nijhuis Bouw
– In Dalmeden zijn de voorbereidingen gestart voor de ontwikkeling van Meander Noord. Het gaat hierbij om 86 particuliere bouwkavels, tussen de ca. 400 en 750 m². Dit deelgebied wordt in twee fases ontwikkeld. De verkoop van kavels in fase 1 start waarschijnlijk dit najaar.

Bedrijventerreinen

Ook de vraag naar bedrijfskavels neemt toe. De afgelopen periode heeft de gemeente Hengelo met verschillende ondernemers contracten afgesloten. Op Oosterveld heeft de gemeente grond verkocht aan Alva Europe. En Mondial Living heeft een kavel gekocht aan de Lintelerweg.

Op het bedrijventerrein De Veldkamp hebben in 2016 De Landmeetdienst en Weijzig Automotive grond gekocht. In 2017 zijn er op dit terrein vijf opties uitgeschreven en drie akten gepasseerd voor Stoevenbeld Textiel, Harley Davidson Oude Monnink Motors en strook naast een reeds gebouwd bedrijfsverzamelgebouw.

Sponsor