Veertigste cursusweek techniek voor ontwikkelingswerkers

0
517
De cursisten zijn zeer gemotiveerd het één en ander te leren. Foto: ROC van Twente

HENGELO – Toekomstige ontwikkelingswerkers uit het hele land volgen deze week bij ROC van Twente een basiscursus techniek.

Het is al voor de veertigste keer dat deze jaarlijkse T-week (Techniekweek) wordt georganiseerd door de Werkgroep OntwikkelingsTechnieken (WOT) van de Universiteit Twente. En ROC van Twente is hier vanaf het begin bij betrokken geweest.

Zelfredzaamheid verbeteren

De T-week is bedoeld voor mensen zonder technische achtergrond die plannen hebben om naar een ontwikkelingsland te gaan. Ook deze keer bestaat de groep weer uit deelnemers met diverse achtergronden; vooral tropenartsen en verpleegkundigen, maar ook bijvoorbeeld een procesengineer en een marktonderzoeker. Als ze straks uitgezonden worden, komen ze terecht op plaatsen waar je niet zomaar even een technische dienst kunt bellen als je een probleem hebt. De ROC-docenten helpen hen daarom hun zelfredzaamheid te verbeteren.

Praktische lessen

De cursisten krijgen op de locaties Gieterij, Sumpel, BOVO Vroomshoop en SMEOT allerlei praktische lessen, waarbij ze flink de handen uit de mouwen moeten steken. Bijvoorbeeld hoe je een koelkast operationeel kunt houden, wat de essentiële onderhoudspunten van een vierwielaangedreven auto zijn en op welke wijze je een waterleiding met douche kunt aanleggen. Daarnaast doen de toekomstige ontwikkelingswerkers basisvaardigheden op op het gebied van metaalbewerking, houtbewerking en metselen.

Sponsor