Update: ernstig gewonden bij ongeval op A1

0
539
Door het ongeluk liepen andere automobilisten de nodige vertraging op.

HENGELO – Op de A1 ter hoogte van de afrit Borne-West vond vanmiddag rond 14.20 uur een aanrijding plaats. Een busje reed achterop een vrachtwagen en knalde tegen de vangrail. Hierdoor kwamen twee personen bekneld te zitten, die door de brandweer zijn bevrijd.

In eerste instantie werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar beide slachtoffers zijn uiteindelijk toch met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. Beide mannen zijn ernstig gewond en hebben in ieder geval verschillende botbreuken opgelopen.

De bestuurder van het busje is aangehouden maar is eerst ter controle naar het ziekenhuis overgebracht in verband met zijn verwondingen.

Op de bon

De snelweg is enkele uren afgesloten geweest. ”Ook bij deze aanrijding bleek weer dat het voor sommige bestuurders blijkbaar heel lastig is om geduld te hebben wanneer hulpverleners bezig zijn met het verlenen van hulp en het uitoefenen van hun taak”, aldus Politie Hengelo op Facebook.

Zeker vijftien bestuurders reden toch op een wegvak dat middels een groot rood kruis was afgesloten. Zij kunnen dan ook allemaal een bekeuring van 230 euro tegemoet zien.

Sponsor