Trein Hengelo – Bad Bentheim probeert het op 26 februari opnieuw

0
379
Vanaf 26 februari kan er weer worden gereisd per trein tussen Hengelo en Bad Bentheim. Foto: Eurobahn

HENGELO – Keolis Deutschland gaat vanaf maandag 26 februari het grensoverschrijdende verkeer tussen Hengelo en Bad Bentheim, de Eurobahn-lijn RB 61, weer opstarten. ”Wij betreuren het feit dat we medio januari de reiziger niet de beloofde dienstverlening konden bieden”, zegt Magali Euverte, CEO Keolis Deutschland.

Tijdens de start van deze treinverbinding op 14 januari bleken er zodanige technische problemen te zijn dat Keolis Deutschland besloot tijdelijk treinvervangend busvervoer in te zetten.

Problemen

De problemen ontstonden in eerste instantie door de vertraging bij de toelating van de nieuwe treinstellen. Hierdoor kon pas 14 januari worden gestart in plaats van 10 december. Een intensieve testfase ging hieraan vooraf waarbij alleen incidentele problemen werden geconstateerd. Na de toelating van de acht nieuwe elektrische treinstellen op het Nederlandse en Duitse spoorwegnet en de start op 14 januari bleken onvoorziene storingen het treinverkeer te hinderen.

Testritten

Na een opnieuw een intensief testtraject te hebben doorlopen, rijdt Keolis tot eind februari 16 testritten per dag en voert de laatste reparaties uit. Naar verwachting zullen de treinstellen op 26 februari gereed zijn voor grensoverschrijdende inzet.

Kaartjes kopen in de trein

Voor een treinreis tussen Hengelo en Bielefeld kunnen reizigers kaartjes kopen via de automaten in de treinen of via internet. Op het traject tussen Hengelo en Oldenzaal, dat deel uitmaakt van Blauwnet, kan ook worden gereisd met de OV chipkaart. Vanaf Hengelo is verder het Niedersachsentarief geldig naar bestemmingen zoals Bad Bentheim, Rheine, Osnabrück en ook Münster. Ook het populaire Niedersachsenticket is geldig tot aan Hengelo. Op www.niedersachsenticket.de staan de voorwaarden en de routes van het Niedersachsenticket.

Meer informatie over de dienstregeling en de tarieven is te vinden op www.eurobahn.de 

Sponsor