Thema-avond over natuurherstel Lonnekermeer

0
485
Uitgenodigd zijn sprekers van Landschap Overijssel en Duurzaam (t)huis Twente. Foto: Bibliotheek Hengelo

HENGELO – De Natuur- en Milieuraad Hengelo (NMR) houdt donderdag 12 april om 20.00 uur in Bibliotheek Hengelo een thema-avond over natuurherstel van het Lonnekermeer en duurzaam wonen.

Ronald Krabbenbos van Landschap Overijssel vertelt over het Lonnekermeer. Dit natuurgebied is één van de negen natuurgebieden die Landschap Overijssel beheert die zo bijzonder zijn dat ze de Natura 2000 status hebben gekregen. Krabbenbos vertelt over de maatregelen die in 2018 genomen worden om het kwetsbare gebied te beschermen en weerbaarder te maken voor de toekomst.

Duurzaam (t)huis Twente

Als tweede spreker geeft Nathalie Thoonsen inzicht in de activiteiten en plannen van Duurzaam (t)huis Twente. Dit is een initiatief van de veertien Twentse gemeenten om de verduurzaming van particuliere woningen in Twente te stimuleren. De stichting helpt huiseigenaren bij hun woonvragen over duurzame aankopen, wooncomfort, onderhoud, verbouwing of energiebesparing.

Aanmelden

Bezoekers hebben gratis toegang. Ze moeten zich wel even aanmelden via nmrhengelo2016@gmail.com. De koffie staat klaar en een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.

Sponsor