Thema-avond Natuur- en Milieuraad Hengelo in bibliotheek

0
457
Tijdens de themabijeenkomst van NMR Hengelo staan, zoals gebruikelijk, twee onderwerpen centraal: één over het milieu en één over de natuur. Foto: Biologische Moestuin Vereniging Hengelo

HENGELO – De Natuur- en Milieuraad Hengelo (NMR) houdt donderdag 8 februari een thema-avond in Bibliotheek Hengelo. Op deze avond zijn er sprekers van Warmtenet Hengelo en de Biologische Moestuin Vereniging Hengelo te gast.

Roy Askamp van Ennatuurlijk vertelt over Warmtenet Hengelo en gaat daarbij in op de techniek en de plannen voor de toekomst.

Het doel van het warmtenet is het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen en daarmee de CO2-uitstoot. Warmtenet bedient nu ruim 600 woningen en 150.000 m2 bedrijfsgebouwen. In 2041 moeten daar nog 4.400 woningen en 400.000 m2 bedrijfsgebouwen bij zijn gekomen.

Biologisch moestuinieren

De tweede spreker is de Biologische Moestuin Vereniging Hengelo. Dit is een vereniging van biologische hobbytuinders, opgericht in 2014. Ze teelt op biologische wijze onder andere groente voor de Voedselbank Midden Twente. Voorzitter André Wonink verzorgt een presentatie met als titel ‘Waar de natuur de mens kan helpen’.

Aanmelden

De thema-avond is van 20.00 tot 21.30 uur en de toegang is gratis. Een vrije gift wordt op prijs gesteld. Mensen die deze avond willen bijwonen, kunnen een e-mail sturen naar: nmrhengelo2016@gmail.com

Sponsor