Terug naar de jaren zestig op De Houtmaat

0
576
Terug in de tijd op De Houtmaat met de soulband Y-Sect en twee dj's die de hits van weleer draaien.

HENGELO – Cultuurpodium Houtmaat presenteert zondagmiddag 6 augustus de dj’s Jaap Heerze en Mans Prinsen en de 60’s soulband Y-Sect.

De muziek klinkt tussen 14.30 en 17.00 uur bij de vijver en de toegang is gratis.

Jaap Heerze

Jaap Heerze uit Hengelo werd als discjockey bekend onder de naam Jaap Premier. Hij draaide als 17-jarige z’n allereerste plaatjes. Daarna ging het snel, want Jaap was deejay bij Bar dancing E8 in Goor, verzorgde tijdens zijn militaire dienstplicht een programma bij AFN (American Forces Network) voor in Duitsland gelegerde Nederlandse militairen, draaide in de beroemde discotheek de Herbergh in Hengelo en Bruintje Beer in Rijssen, draaide bij diverse drive in-shows en werd later bekend als sportverslaggever op radio en televisie bij o.a. Tros/Veronica en NOS Langs de Lijn.

Mans Prinsen

Discjockey Mans Prinsen heeft zijn sporen verdiend in de gehele regio, maar bovenal toch wel in Hengelo. Van 1973 tot 1975 draaide hij in de Herbergh, later nog in de Oude Lantaarn, The White House, de Jonas Bar, Kiss Kiss, Dr. John, La Cave en de Rooti Tooti. In 1988 begon hij samen met Eddon Janssen een danscafé in de voormalige Twenty Seven bar: Dinges. Een zaak die hij later verbouwde tot een goedlopende discotheek (La Vie), vooral gericht op de wat oudere jongeren. De laatste jaren is hij onder andere te vinden op de mega party Hengelo 60’s Revival. Tevens heeft hij een eigen drive-in show. Samen met collega Jaap Heerze is hij te boeken voor feesten met gezellige Golden Oldies.

Y-Sect

Zes van de oorspronkelijke bandleden deden, aangevuld met bekende muzikanten, mee aan het Hengelo 60’s Revival festival, dat op 6 november 2016 in Metropool in Hengelo werd gehouden. Het werd bijzonder, een band na bijna een halve eeuw weer bij elkaar. Nu dus wederom samen op het podium.

Sponsor