Stadswandeling Museum Hengelo

0
610
Maak kennis met het hart van onze metaalstad. Op de foto het kantoorgebouw dat oorspronkelijk behoorde bij de fabriek van Heemaf.

HENGELO – Museum Hengelo houdt zondag 30 juli een stadswandeling. Deze duurt ongeveer anderhalf uur. Het vertrek is om 14.00 uur bij het museum aan de Beekstraat 51.

De wandeling is voor jong en oud en voert langs historische gebouwen in de binnenstad van Hengelo. De gids laat bijzonderheden zien en vertelt over de historie van bijzondere panden.

Route

De stadswandeling voert de wandelaar onder ander langs cafe ’t Neutje (oudste café in Hengelo), het dr. Poolhuis (woning van de eerste huisarts van Hengelo), de Waterstaatskerk (met zijn unieke hoofdtoegang met Ionische zuilen) en Herberg de Tol.  Dan gaat het richting Huys Hengelo, langs het kantoorgebouw van de vroegere Heemaf (ook wel de Locomotief genoemd), het Lambooyhuis (jarenlang werk- en woonplaats van kunstschilder Theo Wolvecamp, lid van de Cobra-groep), het stadhuis (voorbeeld van de Delftse school, aangevuld met Italiaanse en Scandinavische invloeden) en de Lambertusbasiliek.

Reserveren

De kosten voor deelname bedragen 5 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, kinderen t/m 5 jaar gratis en donateurs 2,50 euro. Gelieve vooraf aan te melden. Reserveren via tel. 259 42 16.

Ook op zondag 27 augustus en zondag 17 september wordt er een stadswandeling gehouden.

 

 

 

Sponsor