Stadscompliment de Nijverbij voor Joop van Alfen

0
381
Joop van Alfen kreeg de Nijverbij uitgereikt als blijk van dank voor zijn vrijwillige inzet voor de Hengelose samenleving.

HENGELO – Wethouder Claudio Bruggink heeft op woensdag 21 februari het Stadscompliment de Nijverbij uitgereikt aan Joop van Alfen. Dit gebeurde tijdens een receptie bij het Leger des Heils (Bij Bosshardt).

Als twintiger kwam van Alfen in contact met het korps van het Leger des Heils in Enschede. Op uitnodiging bezocht hij een kerkdienst en is daarna trouw gebleven aan het Leger des Heils. Een dag voor zijn 90ste verjaardag is van Alfen in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s in het zonnetje gezet.

Betrokken en actief

Joop van Alfen is al 70 jaar betrokken en een actief persoon bij het Leger des Heils. Anderen helpen ligt hem na aan het hart; op verschillende manieren zet hij zich in voor de medemens. Velen kennen hem van de kledingwinkel waar hij nog steeds, ondanks zijn hoge leeftijd, vier dagdelen in de week werkzaam is. Vroeger sprak hij zelfs met mensen af in de kledingwinkel. Zo hielp hij mensen over de drempel om tweedehandse kleding te kopen.

Ontmoetingsplek

Bij Bosshardt is een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. Mensen kunnen er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten.

 

Sponsor