Spiegelreis nieuw project van Enis Odaci en Herman Koetsveld

0
441
Spiegelreis: een nieuw project van Herman Koetsveld en Enis Odaci.

HENGELO – Predikant Herman Koetsveld en islamdeskundige Enis Odaci uit Hengelo gaan een bijzonder en spannend nieuw project beginnen: Spiegelreis. Een moslim op reis door christelijk Nederland en een christen op reis door islamitisch Nederland.

Herman Koetsveld en Enis Odaci kennen elkaar al jaren via hun Stichting Koetsveld en Odaci, waar zij bruggen bouwen tussen moslims en christenen.

Spiegelreis

Het nieuwste project Spiegelreis staat voor de fysieke en religieuze reis die de twee gaan ondernemen. Herman stuurt Enis op reis door christelijk Nederland en Enis stuurt Herman op reis door islamitisch Nederland.

Hoe is de religieuze en maatschappelijke beleving in het sjiisme, soennisme of salafisme? En hoe zit het bij de gereformeerden, vrijzinnigen en migrantenkerken? Deze en vele andere vragen zullen door Herman en Enis op een persoonlijke manier verkend worden in een ontmoeting, waarin rituelen, gesprekken en beelden gedeeld en beleefd gaan worden.

Verhaal

Het is dus een ‘gespiegelde’ reis en elk van de in totaal 8 ontmoetingen wordt opgetekend in een verhaal dat gepubliceerd wordt in het blad voor zingeving en spiritualiteit Volzin.

Boek

Herman en Enis komen elkaar aan het einde van hun reis weer tegen en zullen dan elkaars ervaringen optekenen in een nieuw te verschijnen boek. Het is de bedoeling dat beide meer inzicht krijgen in de veelzijdigheid van elkaars traditie, maar ook de actuele vragen in de samenleving bespreken in meerdere geloofsgemeenschappen.

Volzin

Volzin is een magazine voor mensen die vanuit een open en nieuwsgierige houding op zoek zijn naar de betekenis van de christelijke inspiratie, voor zichzelf en voor de samenleving. Moderne zinzoekers die tegelijkertijd benieuwd zijn naar de bron van waaruit anderen leven.

Sponsor