SIZ Twente wint met Ervaringsmaatjes Appeltje van Oranje

0
548
Een Appeltje van Oranje voor SIZ Twente.

HENGELO – Stichting Informele Zorg Twente heeft met het project Ervaringsmaatjes een Appeltje van Oranje gewonnen. Het Oranje Fonds heeft dit vanavond bekendgemaakt.

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds. Uit de tien genomineerden werden drie winnaars gekozen. De andere twee winnaars zijn Buurtgezinnen.nl en WeekendAcademie. 

Koninklijke bijeenkomst

De winnaars ontvangen op 18 mei tijdens een feestelijke bijeenkomst op Paleis Noordeinde de prijzen uit handen van koning Willem-Alexander.

Ervaringsmaatjes

Ervaringsmaatjes is een maatjesproject waarin jonge mantelzorgers worden ondersteund door een jong volwassen vrijwilliger of stagiaire die zelf ook is opgegroeid met een ziek of beperkt gezinslid. Een ervaringsmaatje bezoekt de jonge mantelzorger één keer per week om wat leuks te doen en een luisterend oor te bieden. Zij weten als geen ander dat zorgen delen ook echt zorgen kan schelen!

Jaarlijkse prijs

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die verschillende groepen mensen samen brengen. Dit jaar draait de zoektocht voor de prijs om initiatieven die zich inzetten voor kwetsbare kinderen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro en een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix.

Sponsor