Samen voor de Voedselbank

0
401
RTV Oost gaat weer zoveel mogelijk levensmiddelen inzamelen voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank.  Foto: RTV Oost

HENGELO – RTV Oost komt van vrijdag 1 tot en met zaterdag 9 december opnieuw in actie om zoveel mogelijk levensmiddelen in te zamelen voor de gebruikers van de Overijsselse Voedselbanken. Doe je ook mee?

Duizenden mensen in Overijssel leven onder de armoedegrens, duizenden kinderen gaan dagelijks zonder eten naar school. Deze mensen zijn aangewezen op de hulp van de voedselbanken, en helaas worden het er elk jaar meer. Daarom komt RTV Oost, net als vorig jaar, opnieuw in actie.

Producten doneren

Op het boodschappenbriefje staan: houdbare (gesterilliseerde) halfvolle melk, groenten of peulvruchten in blik, maaltijdsoep in blik, pasta, rijst of couscous, koffie of thee. Deze kunnen worden gekocht en afgegeven bij één van de supermarkten die van 1 tot en met 9 december inzamelpunt zijn.

Om het nog makkelijker te maken kan ook online een voedselpakket worden gedoneerd. Een voedselpakket kost 10 euro. Zie voedselbank.rtvoost.nl

Een actie organiseren

Inwoners van Overijssel worden ook opgeroepen een leuke inzamelactie te houden. RTV Oost vermeldt de actie op haar website en de leukste initiatieven worden gevolgd op radio, tv of social media.

www.rtvoost.nl/acties/samen-voor-de-voedselbank

Sponsor