Rosan brings Africa in café De Cactus

0
358
Rosan speelt met haar Afrikaanse vrienden in De Cactus.

HENGELO – Rosan Asmussen komt zaterdag 21 oktober met haar Afrikaanse vrienden een heel bijzondere voorstelling geven in café De Cactus, Pastoriestraat 37.

De Rosan brings Africa NL Tour 2017 is opgericht door Nederlandse bassiste Rosan Asmussen. Ze kwam op dit idee nadat ze vorig jaar met The Voice-winnares Iris Kroes door het land tourde.

Inspiratie

Ze ging dit jaar naar Afrika voor inheemse inspiratie, op zoektocht naar de diepte van haar eigen geluid. In Patrice Lumumba (een klein dorpje in Mozambique) heeft ze haar debuutalbum opgenomen samen met lokale muzikanten. Inmiddels is ze weer terug en gaat ze tijdens de Rosan brings Africa-tour haar album releasen. Er komen muzikanten speciaal voor deze tour uit Afrika naar Nederland.

Eigen muziektaal

‘Samen muziek maken op z’n Afrikaans vanuit de tenen’, dat is het motto. ”Muziek is een deel van het sociale leven. Dans en muziek versterken elkaar, samen, vraag en antwoord, genieten, voelen en loslaten”, aldus Rosan.
Rosan speelt basgitaar en zingt onder andere in haar eigen muziektaal, die ze speciaal voor de ritmiek van haar muziek bedacht heeft. Haar bandleden staan in Afrika met beide benen in de muziekwereld en spelen met bekende Afrikaanse artiesten zoals Jimmy Dludlu en Stewart Sukuma.

Kaarten

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 8 euro in de voorverkoop en 10 euro aan de deur.

Meer info op: www.rosanasmussen.nl

Sponsor