ROC van Twente doneert kerstpakketten aan Kamer-Raad en Voedselbank

0
437
Student Kevin Manso Cabreros aan de opleiding monteur elektrotechnische installaties en Ruud Overkamp van Humanitas onder Dak/Kamer-Raad nemen de pakketten voor Kamer-Raad in ontvangst. Foto: ROC van Twente

HENGELO – Een groot aantal medewerkers van ROC van Twente heeft zijn kerstpakket gedoneerd aan een goed doel. Veertig pakketten zijn overhandigd aan Kamer-Raad, een woon-werk-leer-huis voor jongeren die een opleiding volgen aan ROC van Twente en niet beschikken over een goede thuissituatie.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar doneert ROC van Twente kerstpakketten aan Kamer-Raad. Ook de Voedselbank Midden Twente ontving veertig pakketten.

39 ROC-studenten in woon-werk-leerhuis

Op dit moment maken 39 studerende jongeren gebruik van een woonvoorziening van Kamer-Raad in Almelo of in Enschede. Studenten kunnen bij Kamer-Raad terecht als ze gemotiveerd zijn een studie te volgen en er redenen zijn waardoor thuis studeren onmogelijk is, bijvoorbeeld door een onstabiele thuissituatie. Bij Kamer-Raad hebben ze een veilig onderkomen en kunnen ze in alle rust studeren. Alle studenten hebben een persoonlijk begeleider van Humanitas onder Dak, die hen begeleidt in het zelfstandig wonen, leren en werken. Vanzelfsprekend kunnen ze bij ROC van Twente terecht voor studiebegeleiding.

Kamer-Raad maakt onderdeel uit van de Stichting Humanitas onder Dak Twente (HOD). Humanitas werkt in dit project samen met tal van partners, waaronder Jarabee en de gemeentes Enschede en Almelo.

Sponsor