Robert Cray komt naar Hengelo

0
857
Bluesgitarist Robert Cray komt op 27 september naar Metropool. Foto: Jeff Katz

HENGELO – Bluesartiest Robert Cray geeft op donderdag 27 september een concert in Metropool in Hengelo. En daar wordt hij natuurlijk met open armen verwelkomt.

De combinatie van zijn gitaarspel, stem en de mooie blend tussen blues en soul levert de Robert Cray Band al ruim veertig jaar waardering op.

Cray heeft al vijf Grammy’s in de kast staan, 17 studio-albums uitgebracht en vele optredens op zijn naam staan. Hij speelde wereldwijd voor uitverkochte zalen en is te bewonderen in de Blues Hall of Fame.

Grote hits

Hij wordt geroemd om zijn gitaarspel, maar vlak ook zeker zijn vocale kwaliteiten niet uit. Deze bluesman scoorde in de jaren tachtig drie grote hits: Smoking Gun, Right Next Door (Because Of Me) en Don’t be Afraid of the Dark.

Oude bekende

Vijf jaar geleden, in februari 2013, speelde Robert Cray ook in Hengelo voor een uitverkocht Metropool (800 man). En in juni 2015 was hij opnieuw te gast in het Hengelose poppodium.

Cray speelt op dinsdag 25 september nog in Victorie in Alkmaar en op woensdag 26 september in Tivoli in Utrecht.

Kaarten

Kaarten voor het optreden in Metropool kosten 37,50 euro (incl. 2,50 euro servicekosten) in de voorverkoop. De kaartverkoop start vrijdag 6 april om 12.00 uur.

metropool.nl

Sponsor