Reuring in de Stad: terug in de tijd

0
397
Een bijzondere en leuke dag met een knipoog naar het verleden. Hengelo gaat zaterdag weer terug in de tijd. Foto: Christian van der Meij

HENGELO – Het historische evenement 150 jaar weekmarkt krijgt een vervolg. Hengelo gaat op zaterdag 6 mei weer terug in de tijd.

Het succesevenement van vorig jaar, dat gehouden werd omdat de markt 150 jaar bestond, was zo’n groot succes dat het de komende jaren opnieuw georganiseerd zal gaan worden. De bezoekers kunen zich op 6 mei in het centrum vermaken en onderdompelen in het verleden. Overal staan kramen, vele oude ambachten en bezienswaardigheden uit het verleden.

Figuranten

Alle straten in de binnenstad nemen deel aan Reuring in de Stad. Bezoekers kunnen genieten van ruim 150 figuranten in historische kleding, straattheater, ouderwetse muziek en oude gebruiken. Spelen met Ot en Sien hoepels, hoefijzer gooien, zaklopen, ring gooien, boomzagen, wasvrouwen en nog veel meer. Ook neemt Menthol zijn plaats op de markt weer in.

Museum Hengelo en het historisch brandweercollectief laten fraaie delen van hun collectie zien. De Koets’n Keerls laten hun boerenwagen bewonderen en de Boggelrieders komen op hun ouderwetse fietsen. Gerestaureerde auto’s zijn ook te bewonderen. Een herder loopt met zijn schaapskudde door het centrum.

Stuntverkoop

Gekleed in historische kleding bieden veel markthandelaren en winkeliers deze dag hun producten aan. Op de markt is er ieder uur een stuntverkoop van producten tegen grootmoeders prijzen.

Door de folkloristische dansgroep Twentse Leu wordt een ouderwetse bruiloft opgetuigd.

 

 

Sponsor