Restauratiefair op Erve Woldhuis

0
911
Ruim zestig standhouders doen zaterdag mee aan de Restauratiefair. Foto: RIBO

HENGELO – Op de RIBO-locatie aan de Haarweg 3 in Hengelo vindt op zaterdag 10 juni van 10.00 tot 17.00 uur de vierde editie plaats van de Restauratiefair. 

De Restauratiefair is een unieke fair waar ruim zestig verschillende organisaties, instellingen en restauratievaklieden op het terrein van cultuur en erfgoed zich presenteren.
De fair staat in het teken van ‘Passie voor restauratie, ambacht en erfgoed’. RIBO wil daarbij vooral graag de jongeren inspireren voor een ambacht en een opleiding daarin. Restauratievaklieden demonstreren hun vakmanschap. Ook duurzaamheid, advies over erfgoed en hergebruik van historisch bouwmateriaal krijgen de nodige aandacht. Bezoekers kunnen aan verschillende workshops deelnemen.

Ambachtelijk brood bakken in een oude bakoven. Het is te zien en te proeven op de Restauratiefair op Erve Woldhuis. Foto: RIBO

De Restauratiefair vindt plaats op Erve Woldhuis, Haarweg 3 te Hengelo. Erve Woldhuis is een uniek historisch erf op het landgoed Twickel en sinds 2006 het Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht in Overijssel.

De entree en het parkeren is gratis.

www.ribo.nl

Sponsor