ProHengelo, VVD, SP en D66 beoogde Hengelose coalitie

0
300
In Hengelo wordt een formatiefase gestart met ProHengelo, VVD, SP en D66. 

HENGELO – Wim Boomkamp heeft de informatiefase voor de gemeente Hengelo afgerond. Zijn conclusie is een beoogde coalitie van ProHengelo, VVD, SP en D66. 

20 zetels

Bij deze beoogde coalitie, met 20 van de 37 zetels in de gemeenteraad, is volgens de informateur sprake van stabiliteit. Daarbij heeft deze coalitie een juiste afspiegeling van onder meer lokaal/overig, winnaars/verliezers, progressief/conservatief.

Bas van Wakeren, lijsttrekker van ProHengelo geeft aan: “Wij hebben met deze vier partijen onderling een groot vertrouwen naar elkaar uitgesproken om van de samenwerking een succes te maken en daarmee voor en met de stad Hengelo het juiste te doen.” De partijen hebben afgesproken dat het beoogde college zal bestaan uit vier wethouders.

Volgende stap: formatiefase

Boomkamp gaat nu werken aan een akkoord op hoofdlijnen. Hierbij worden vier centrale thema’s benoemd: binnenstad aanpakken, sociaal binnen financiële kaders, duurzaamheid en bestuurscultuur (ondersteunen inwonersinitiatieven en stimuleren ondernemerschap) De formateur hoopt eind mei de formatiefase af te ronden.

Sponsor