Prijzenregen voor rijders Twente Ros

0
555
Podiumrijders vlnr: Brian Vloon, Anne Tuchter, Marc Bosman en Maura Jansen. Foto: FCV het Twentse Ros

HENGELO – Voor beide BMX-bonden stond dit weekend een grote wedstrijd op het programma.

De NFF hield zaterdag het Overijssels kampioenschap op de baan van Dedemsvaart. Maar liefst 23 rijders van FCV het Twentse Ros verschenen daar aan de start. Elf rijders hiervan behaalden de finale, waarvan drie rijders de wedstrijd zelfs konden afsluiten met een podiumplek.

Brian Vloon werd tweede, Marc Bosman en Anne Tuchter werden in hun klasse derde. Ook Robin Wichems lag op koers van een podiumplek. Helaas viel de rijder voor hem, Robin kon hem niet meer ontwijken en eindigde hierdoor uiteindelijk als zevende.

Verdere finaleplekken waren er voor Bas Scheenloop (4e) Chris Scheenloop(4e), Mathijs de Ruiter (5e), Sem Bosman (6e), Tessa Scholtens (6), Danny Kuijer (7), Koen Tijink (7).

Topcompetitie

Daarnaast reed een aantal rijders van FCV het Twentse Ros dit weekend de TopCompetitie van de KNWU.

Vanaf zaterdag werd in Rijswijk vollop getraind voor de wedstrijd die op zondag plaatsvond. Ook hier stond een aantal rijders van het Twentse Ros in de finale. Maura Jansen werd derde bij Girls 8, Monique van der Valk (rijdend voor het Josh-team) vierde bij Girls 15-16 en Yoeri Tilanus werd achtste in de finale bij de Junior Men.

Helaas kwam Ronan Maring bij de eerste manche ten val waardoor hij de wedstrijd niet verder kon uitrijden. Door zijn val moet hij naar alle waarschijnlijkheid volgende week ook zijn deelname aan EK Ronde 3&4 in Erp voorbij laten gaan.

Sponsor