Politie nu in heel Twente via social media bereikbaar

0
593
Minister Blok bracht vanmiddag een bezoek aan het webcare team in Hengelo. Foto: Facebook Politie Hengelo

HENGELO – De politie in Twente is vanaf vandaag in heel Twente via social media bereikbaar.

Sinds juni liep er al een proef in Hengelo en omgeving met deze extra vorm van dienstverlening. De proef blijkt zo’n succes dat nu alle inwoners via Facebook, Twitter en Instagram met hun vragen en meldingen bij de politie terechtkunnen.

Makkelijk contact

De politie wil hiermee inwoners een snelle en makkelijke manier bieden om met de politie in contact te komen. De berichten worden dagelijks tussen 07.00 en 23.00 uur actief beantwoord. Buiten deze tijden kan het iets langer duren voordat er antwoord gegeven wordt.

Wanneer melding?

Twentenaren kunnen een melding of een verzoek doen via social media als de politie niet direct, binnen 30 minuten, ter plaatse hoeft te komen. Als mensen contact zoeken met iemand van de politie binnen de Twentse gemeenten. Als mensen een vraag/opmerking hebben aan de politie.

112 blijft het telefoonnummer voor spoedgevallen! Als er geen spoed is, kan ook gewoon gebeld worden met 0900-8844. Dit nummer blijft gewoon bestaan. De mogelijkheid van het melden via social media is aanvullend hierop.

Hoog bezoek

Minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie bezocht vanmiddag het politiebureau in Hengelo om alles te horen over het webcareteam.
Ook reikte hij aan het team de WEPaward september uit.

 

Sponsor