Peutervoorstelling in Bibliotheek Hengelo tijdens Nationale Voorleesdagen

0
409
In de bibliotheek is een peutervoorstelling gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar. Een spannend, speels verhaal over slapen, vriendjes, verrassingen en jarig zijn.

HENGELO – Van 24 januari tot en met 3 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Ze worden ingeluid met het feestelijke Nationale Voorleesontbijt waar bekende Nederlanders door het hele land voorlezen.

Voorlezen is leuk! Je maakt er herinneringen voor het leven mee. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Dus gaat het tijdens de Voorleesdagen over het voorlezen van kinderen, die nog niet zelf kunnen lezen.

Prentenboek van het Jaar

Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Tijdens de Voorleesdagen staat dit boek centraal.

Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Blaas je mee, zodat alle dieren veilig aan de overkant komen?

Theatervoorstelling

Tot 3 februari genieten in totaal zo’n 500 Hengelose peuters in de Bibliotheek Hengelo van de theatervoorstelling Ssst! De tijger slaapt, die wordt opgevoerd door poppentheater Belletje Sterk.

Peuters die niet met een kinderdagverblijf naar de voorstelling in de bibliotheek komen kijken, kunnen langskomen bij de open voorstelling op woensdag 31 januari van 13.30 tot 14.00 uur en is gratis toegankelijk.

Sponsor