PET Paviljoen verhuist vrijdagmiddag van Enschede naar Hengelo

0
402
foto: Project.DWG / Artwork by Martin Oostenrijk

HENGELO – De Industriestraat is vrijdag 16 februari tussen 14.00 en 16.00 uur afgesloten vanwege een heel bijzonder transport. Het PET Paviljoen wordt dan namelijk in zijn geheel van Enschede naar Hengelo verplaatst. Dat gebeurt via water (Twentekanaal) en weg (Industriestraat).

Het paviljoen is meer dan 6 meter breed en 30 meter lang en kan daardoor alleen door de Industriestraat vervoerd worden als er geen auto’s geparkeerd staan. Daarom kunnen in genoemde tijd geen auto’s worden geparkeerd langs de Industriestraat.

Het bouwwerk vertrekt om 12.00 uur vanuit de haven in Enschede per boot naar Hengelo. De aankomst in Hengelo is 15.00 uur. Vandaar gaat het naar de nieuwe locatie, de parkeerplaats van het ROC van Twente aan de Lansinkesweg 1. Om 17.00 uur wordt het geplaatst.

PET paviljoen

Het PET Paviljoen stond vijf jaar aan de Blekerstraat in Enschede. Het bouwwerk heeft wanden waarin tienduizenden pet-flessen zijn verwerkt. Het paviljoen informeerde over duurzaamheid en milieuproblematiek en speelde als ‘Huiskamer van de buurt’ een centrale rol in deze activiteiten.

Het paviljoen gaat in Hengelo verder als Stork Paviljoen. Bij de herbouw worden nieuwe flessen gebruikt en de kleur van de wanden wordt aangepast. Het paviljoen gaat een centrale rol spelen in de herdenking van 150 jaar Stork. Het ROC gaat er gebruik van maken en het is informatiepunt van Hart van Zuid.

Sponsor