Partijen leveren kandidatenlijst in

0
675
Alle partijen die mee doen met de gemeenteraadsverkiezingen moesten 5 februari hun kandidatenlijst inleveren. Op naar een mooie uitslag op 21 maart.

HENGELO – Vandaag was het de dag van de kandidaatstelling voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Ook in Hengelo leverden de plaatselijke partijen hun kandidatenlijst in bij het centraal stembureau van de gemeente.

De PVV maakte de kandidatenlijst openbaar op twitter. Op de tweede plaats na Jordi Rietman staat Jeanet Nijhof. De Hengelose is lid van de Provinciale Staten in Overijssel. De overige vijf kandidaten zijn: Jan van der Sleen, Christian Benerink, Stefan Abbink, Peter Nijhuis en Mireille Verheul.

”Wachten op onze beurt”, aldus Susanne van de Beukel, de lijsttrekker van de ChristenUnie vanmorgen op twitter.

LokaalHengelo

Ben van Veen is kandidaat-wethouder voor LokaalHengelo. Het gemeenteraadslid sloot zich per 1 januari aan bij de fractie van LokaalHengelo. Zoals al bekend was, is Gerrit Megelink lijsttrekker.

D66 krijgt het voor elkaar. Foto: D66 Hengelo twitter
Hengelo maken we samen. Foto: Bente Nijland twitter

Openbare zitting centraal stembureau

Het centraal stembureau beslist op vrijdag 9 februari om 16.00 uur over de geldigheid van de ingeleverde kandidatenlijsten en de handhaving van de daarop voorkomende kandidaten. De zitting vindt plaats in kamer H. 027 van het stadskantoor en
is openbaar. Het proces-verbaal van de zitting en de geldig verklaarde kandidatenlijsten
zijn vanaf maandag 12 februari in te zien bij het Publieksplein in het stadskantoor.

Sponsor