Palmpaasoptochten in Hengelo

0
611
Lekker snoepen onderweg hoort er natuurlijk bij. Foto: Christian van der Meij

HENGELO – Scouting Cunera-St. Marcellinus houdt op zondag 25 maart in De Noork de traditionele palmpaasoptocht. Om 11.15 uur begint de viering in de Onze Lieve Vrouwekerk. Om 12.00 uur vertrekt de optocht vanaf de speelplaats van de voormalige Roncallischool aan de Sloetsweg.

De route van de optocht is: Sloetsweg, Beethovenlaan, Ooievaarsweg, Koekoekweg, Lijster­weg, Spechtweg, Oude Molenweg, Oldenzaalsestraat, Dr. Schaepmans­traat, Onze Lieve Vrouwestraat, Sint Janstraat, Sloetsweg, Haveza­telaan en Backenhagenlaan. Bij Backenhagen worden de grote palmpasen en paasplantjes aangeboden aan de bewoners.

Geen verkoop

Dit jaar verkoopt de scouting geen palmpasens. Er wordt alleen één grote palmpasen gemaakt voor de optocht.

Hasseler Es

In de Hasseler Es vertrekt de optocht op palmzondag om 12.00 uur bij de Thaborkerk. De feestelijke stoet wordt voorafgegaan door de drumband Viebèrgo uit Enschede. In de stoet wordt een grote palmpasenstok vol met lekkernijen en een grote broodhaan meegedragen. Die wordt na afloop aangeboden aan een zorginstelling in de wijk.

Berflo Es

Buurt- en speeltuinvereniging De Jeugd houdt zondag 25 maart ook de traditionele palmpaasoptocht door de wijk. De stoet met de Drumfanfare Hengelo en de paashaas vertrekt om 12.00 uur bij het buurthuis. De route loopt van de Anthoniusstraat naar Langelermaatweg, Binderij, Esrein, Adriaansweg, Berfloweg, Albrechtsweg, Waarbekenweg, Bernardstraat en Anthoniustraat terug naar de speeltuin. Kinderen van 3 tot 9 jaar kunnen om 12.45 uur eieren zoeken in de speeltuin. Wie het gouden ei vindt, wint een leuke prijs. Voor alle kinderen is er na afloop een kleine verrassing.

Tuindorp ’t Lansink

Ook in Tuindorp ’t Lansink is zondag 25 maart een palmpaasoptocht.

Sponsor