Ook regionale vrouwentoppers ontbreken niet bij Nacht van Hengelo

0
482
In de vrouweneditie van de Stork Nacht van Hengelo komen ook regionale toppers aan de start.

HENGELO – Niet alleen olympisch kampioene Anna van der Breggen (Zwolle), wereldkampioene Amalie Dideriksen (Denemarken) en wielervedette Marianne Vos (Wijk en Aalburg) zijn op vrijdag 2 juni present in de Nacht van Hengelo, ook bekende rensters uit de eigen regio maken hun opwachting in dit profcriterium.

De organisatie wist met Kirsten Wild (Almelo) de meest succesvolle Twentse wielrenster van dit moment te strikken. Terwijl ook Moniek Tenniglo (Albergen) en Sophie de Boer (Enschede) werden gecontracteerd.

Kirsten Wild

Kirsten Wild (Cylance) heeft het afgelopen decennium haar strepen verdiend op zowel de weg als de baan. Op de weg was Wild vorig jaar goed voor zilver op het WK in Qatar en ook heeft ze wedstrijden als de Ladies Tour of Qatar, de Tour of Chongming Island en Prudential Ride London op haar naam staan. En tal van Nederlandse klassiekers zoals de Omloop van de IJsseldelta, de Ronde van Gelderland en de Omloop van Borsele. Op de piste mag de in Almelo opgegroeide Wild zich momenteel tweevoudig Europees kampioene noemen, terwijl ze op het afgelopen wereldkampioenschap op de baan zilver en brons mee naar huis nam vanuit Hongkong.

Moniek Tenniglo

Moniek Tenniglo heeft een minder rijk gevulde erelijst. De bescheiden Albergse cijfert zich meestal weg voor kopvrouwen als Marianne Vos en Kasia Niewiadoma, een rol waarin ze zich gelukkig en gewaardeerd weet. Maar de afgelopen periode stond de renster van WM3 wel degelijk ook zelf regelmatig op het podium. Dat realiseerde zij in de 7 Dorpenomloop van Aalburg (waar ze zij aan zij met winnares Marianne Vos de streep overschreed) en de Tsjechische etappekoers Gracia Orlova. In de laatste wedstrijd eindigde ze ook als derde in het algemeen klassement.

Sophie de Boer

Sophie de Boer is dan weer vooral bekend als veldrijdster, al rijdt de Enschedese ook op de weg niet onverdienstelijk. Deze winter schreef de sportster van Breepark de wereldbeker veldrijden op haar naam, één van de absolute hoofdprijzen in het veld. Bovendien stond De Boer in meer crossen wel dan niet in het podium, waarmee ze één van de vaste waarden is in de crosswinter. De Twentse mag ondertussen dan ook al rekenen op een heuse Belgische fanclub.

Sponsor