Ontwerp van regenboogbank bekend

0
400
Telma van der Hoven overhandigde het ontwerp aan wethouder Claudio Bruggink. Foto: gemeente Hengelo

HENGELO – Telma van der Hoven heeft donderdag haar winnende ontwerp van de regenboogbank aan de gemeente Hengelo overhandigd. In totaal 37 mensen hadden een ontwerp ingeleverd.

De regenboogbank wordt in het centrum geplaatst om aan te geven dat de gemeente Hengelo een regenbooggemeente is. Hiermee wil de gemeente haar inwoners er aan herinneren dat onderscheid op grond van seksuele geaardheid niet is toegestaan.

Supertrots

Telma van der Hoven sprak zelf, supertrots, van ‘een verschrikkelijk mooi project’. Mensen mogen zijn zoals ze zelf willen zijn en zo kan de regenboogbank ook gezien worden. Ieder mens mag in de regenboogbank zien wat die persoon wil zien.

Antek Olszanowski gaf als hoofd van de jury aan dat Telma’s ontwerp er gelijk uitsprong: ”Als iemand langs dit bankje loopt dan ziet die persoon gelijk wat het bankje is en ook dat het bankje bijzonder is.”

Bank bekleden

Iedereen vanaf 12 jaar is welkom om de bank te bekleden. Dit gaat onder artistieke begeleiding in groepjes van zes personen gebeuren. Het bekleden van de regenboogbank begint in de tweede helft van oktober en gaat naar verwachting twee tot vier maanden duren. Opgeven kan nog tot 10 oktober via gemeente@hengelo.nl onder vermelding van regenboogbank, leeftijd en telefoonnummer. Het mozaïeken gebeurt op werkdagen in de ochtend en middag. Daarnaast ook op zaterdagochtend. Geef daarom bij de aanmelding ook beschikbaarheid op.

Sponsor