Nijverbij voor Mini Bannink

0
395
Mini Bannink kreeg De Nijverbij uitgereikt als blijk van dank voor haar vrijwillige inzet voor de Hengelose samenleving.

HENGELO – Wethouder Claudio Bruggink heeft op woensdag 10 januari het Stadscompliment De Nijverbij uitgereikt aan Mini Bannink. Ze is al meer dan 40 jaar de drijvende kracht achter de damesgym en heeft zich jarenlang ingezet bij buurt- en speeltuinvereniging Twekkelerwegkwartier en vanaf 2014 bij MFA ’t Berflo.

In de jaren zeventig raakte ze betrokken bij het Twekkelerwegkwartier omdat haar kinderen daar de speeltuin bezochten. Al snel werd ze, samen met haar man, actief als vrijwilliger binnen de vereniging.

Diverse taken

Tot haar taken behoorde het schoonmaken van de het gebouw, het helpen bij palmpasenoptochten, het ondersteunen bij vakantieactiviteiten voor jongeren en het organiseren van de rommelmarkten. Daarnaast zette Mini Bannink zich onder andere in voor de financiële administratie en de ledenadministratie, de zorg voor nieuwe leidsters en de ledenwerving.

Toen in 2013 MFA ’t Berflo werd opgericht, besloten de leden het Twekkelerwegkwartier op te heffen. Maar ondanks haar hoge leeftijd ging Mini gewoon door; ditmaal met het begeleiden van de damesgym in het nieuwe MFA ’t Berflo.

Nu is het moment gekomen waarop zij niet meer in staat is om de gymlessen te verzorgen. Maar ze blijft betrokken en fietst nog wekelijks naar de bijeenkomsten om de lopende zaken te regelen.

Sponsor