Nieuwe expositie van de maand in bibliotheek

0
370
Foto's van Patagonië en Paaseiland zijn de hele maand te bewonderen in de bibliotheek. Foto: Bibliotheek Hengelo

HENGELO – In maart laten Bram Mieog en Laura Onderdijk in Bibliotheek Hengelo foto’s zien die ze afgelopen december gemaakt hebben tijdens hun reis naar Patagonië (Chili en Argentinië) en Paaseiland in de Stille Oceaan.

Het geïsoleerde Patagonië ligt in het zuidelijke gedeelte van Chili en Argentinië. De zuidelijkste stad ter wereld is Ushuaia, gelegen op Vuurland (Tierra del Fuego). Van hieruit vertrekken schepen naar Antarctica. Patagonië is bekend om zijn enorme gletsjers, zoals de Perito Moreno, azuurblauwe meren, de besneeuwde toppen van het Andesgebergte met de rondcirkelende condors en de indrukwekkende rotspieken in het Natuurpark Torres del Paine.

Paaseiland

Het vulkanische Paaseiland (niet groter dan Terschelling en gelegen op 3700 km uit de Chileense kust) is beroemd om de Moai’s: beelden die heel lang geleden zijn gemaakt door de eilandbewoners. Hoe de tonnen wegende beelden gemaakt en versleept zijn naar hun definitieve standplaats, is grotendeels nog steeds een mysterie.

Over de fotografen

Bram Mieog en Laura Onderdijk zijn amateurfotografen, die allebei een grote passie hebben voor het reizen naar mooie gebieden over de hele wereld. Het kennismaken met de bevolking en het genieten van de prachtige landschappen hoort daar zeker bij. En bovendien willen ze hun reis graag vastleggen en anderen daarvan laten genieten.

Sponsor