Negen turnsters TurnCentrum Twente naar landelijke finales

0
1647
Turnster Emma-Sophie Merjan eindigde op de eerste plek en stroomt door naar de kwartfinale. Foto's: Facebook TurnCentrum Twente

HENGELO – Negen turnsters van TurnCentrum Twente hebben zich zaterdag 20 januari geplaatst voor de landelijke kwartfinale van de KNGU.

De instappers (geboortejaar 2009), de jongste meiden van de A-selectie, kwamen met acht talentjes in actie in sporthal De Voordam in Hellendoorn tijdens de tweede plaatsingswedstrijd in de tweede divisie in district Oost (provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland).

Zeven van hen turnden zich bij de beste twaalf. Een goed resultaat aangezien dit pas het eerste sportseizoen is dat deze meisjes deelnemen aan officiële wedstrijden. Eind oktober behaalden ze al twee medailles bij het groepsspringen.

Een foto gemaakt bij de eerste plaatsingswedstrijd in Doetinchem in november.

Felicitaties waren er dit keer voor Sanne Reichart, Kaitlyn Dias, Katinka van der Meij, Fenne Hoogeboom, Romée Posthuma, Marly Michorius en Lynn Voorhuis. Zij mogen op 10 of 18 maart in Roden of Waddinxveen proberen zich te plaatsen voor de halve finale.

Jeugd D

Emma-Sophie Merjan en Nathalie Elias van TurnCentrum Twente zijn bij de jeugd D in de tweede divisie ook door naar de landelijke finales. Emma-Sophie won zaterdag zelfs de gouden medaille bij de tweede plaatsingswedstrijd.

Emma-Sophie verraste trainsters en zichzelf met een eerste plek.
Sponsor