Natuurexcursies op vliegbasis Twenthe

0
427
Ga mee op vogelexcursie op vliegbasis Twenthe. Foto: Christian van der Meij

REGIO – Eelerwoude houdt vrijdag 19 mei samen met ADT (Area Development Twente) een natuurexcursie op vliegbasis Twenthe. Tijdens deze spannende natuurwandeling krijgen de deelnemers uitleg over de bijzondere soorten die hier leven.

Onderweg hoort men over de roodborsttapuit, de graspieper, de appelvink en niet te vergeten tientallen veldleeuweriken. In het gebied zitten ook enkele reeën. Die zijn vaak op de open vlakte te zien.

Gerard Lubbers, ecoloog bij Eelerwoude, is de gids. Hij vertelt tijdens de wandeling hoe de economische ontwikkeling van het voormalige vliegveld hand in hand kan gaan met bijzondere natuur. Hiervoor is een zogenaamd ‘Soortenmanagementplan’ opgesteld. Dit is een nieuwe aanpak in de Wet natuurbescherming.

Praktische informatie

Er zijn aan deze excursie geen kosten verbonden. De deelnemers aan de vroege vogel natuurexcursie vertrekken om 06.00 uur bij de voormalige ontvangsthal van Vliegbasis Twenthe (luchthavengebouw). De wandeling duurt 2 a 2,5 uur. Trek stevige schoenen of laarzen aan en zo nodig regenkleding.

Nog meer excursies

Deze excursie is onderdeel van een serie van vier:
Vrijdag 7 juli om 09.00 uur: kijkexcursie vogels, kikkers, orchideeën, inventarisatiemethodieken;
Vrijdag 15 september om 19.00 uur: spotten van vleermuizen en andere nachtdieren;
Vrijdag 20 oktober om 14.00 uur: natuurcompensatie: vleermuiskelders, poelen, insectenmuur etc.

www.eelerwoude.nl

Sponsor