Music&Movies: Frank Zappa

0
340
Music&Movies: een complete avond uit met film en live muziek.

HENGELO – In Metropool is op donderdag 4 januari een nieuwe Music&Movies. Dit keer staat Frank Zappa centraal. 

Frank Zappa was een ware levenskunstenaar, een man die heilige huisjes omver schopte. Hij was ook de man van uitspraken als ‘a mind is like a parachute, it does not work if it is not open’.

Film

Frank Zappa was in de eerste plaats een Amerikaans componist, die ook deel uitmaakte van of de leiding had over verschillende rockgroepen, zoals The Mothers Of Invention. Daarnaast was hij een gerespecteerd musicus. Zappa mengde op geheel eigen wijze rockmuziek met psychedelica, jazz, experimentele muziek en eigentijdse klassieke muziek gecombineerd met een grote dosis zelfspot, humor en performance-art.

De documentaire Eat That Question – Frank Zappa in His Own Words maakt gebruik van interviews en concertmateriaal om zowel fans als nieuwkomers een diepgaande blik te gunnen op een kunstenaar wiens werk complex was, maar wiens houding open.

Live muziek

De film wordt omlijst door muziek van Music&Movies-huisband The Von Trapps, die uit het grote repertoire van Frank Zappa een mooie selectie zal spelen.

Daghap

Voorafgaand aan Music&Movies is het mogelijk een hapje te eten. Vanaf 17.00 uur is het muziekcafé geopend en Ray’s Cooking serveert tot 20.00 uur een smaakvolle maaltijd.

Het programma begint om 19.30 uur in het muziekcafé. Kaarten kosten 6 euro in de voorverkoop en 7,50 euro aan de deur.

Kaartverkoop: metropool.nl
Meer informatie: www.filmhuishengelo.nl

Sponsor