Music&Movies: Festival Express

0
871
In Metropool is woensdagavond de documentaire Festival Express te zien.

HENGELO – Metropool en Filmhuis Hengelo houden op woensdag 18 april samen weer een Music&Movies editie. Dit keer met een variatie aan muziek uit 1970, in en rondom de documentaire Festival Express.

Tourtrein in plaats van tourbus

Maar dan wel een hele grote. Een wagon of veertien en 2 locomotieven. Er moest dan ook nogal wat vervoerd worden in 1970: legendarische bands en artiesten als Grateful Dead, Janis Joplin, The Band, Buddy Guy, Flying Burrito Bros en Delaney & Bonnie & Friends. De grootste Noord-Amerikaanse bands van dat moment ondernamen samen een tour door Canada en reisden dus per spoor. En als je dan toch met elkaar onderweg bent dan kan je net zo goed af en toe iets samen spelen tussen het feesten door. De reis is uitgebreid gefilmd en daar plukken wij nu de vruchten van dankzij de documentaire die over dit muzikale avontuur is gemaakt.

Muziek

Vooraf, tijdens de pauze en na de film is er muziek van Music&Movies-huisband The Von Trapps, die de muziek van onder meer Janis Joplin, The Band, The Grateful Dead en Buddy Guy zal spelen.

Daghap

Voorafgaand aan Music&Movies is het mogelijk om een hapje te eten. Vanaf 17.00 uur is het muziekcafé geopend en Ray’s Cooking serveert tot 20.00 uur een smaakvolle maaltijd.

De aanvang van het programma is 19.30 uur. De entree bedraagt 6 euro in de voorverkoop en CJP en 7,50 euro aan de deur. Kaartverkoop/reserveren: www.metropool.nl

Sponsor