Monique Hoolt signeert haar debuut Tamar bij Broekhuis

0
983
Monique Hoolt, oud-Hengelose, heeft de oorlogsroman Tamar geschreven. Foto Christian van der Meij

HENGELO – Monique Hoolt signeert op zaterdag 29 april van 14.00 tot 15.00 haar debuut Tamar bij Broekhuis Hengelo.

Hengelo, oktober 1943. Tamar is negen maanden oud als haar moeder, op de vlucht voor Duitse soldaten, haar in de armen van een onbekende vrouw duwt. Het Joodse meisje groeit op in een pleeggezin en krijgt te maken met alle gevaren die de Tweede Wereldoorlog met zich meebrengt, van verraad en NSB’ers tot bombardementen.

Tamar gaat over het maken van morele keuzes in oorlogstijd en wordt door drie verschillende vrouwen verteld. Machteloze kleine mensen zoeken naar verklaringen om iets gruwelijks te begrijpen, het politieke drama is gevat in een persoonlijk en meeslepend verhaal. Hoe overleef je een oorlog als je niemand kunt vertrouwen?

Over de auteur

Monique Hoolt (Hengelo, 1965) woont sinds negen jaar in Le Marche. Op het Italiaanse platteland vond zij de rust om haar roman te schrijven. Dat haar eerste boek Tamar zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog komt voort uit haar fascinatie voor deze zwarte periode in de geschiedenis. Monique Hoolt is verder werkzaam als freelancer en doet aan online communicatie en copywriting.

Sponsor