Metropool zoekt spullen voor documentaire over dertigjarig bestaan

0
628
Al het historische materiaal is welkom. Foto: Facebook Poppodium Metropool

HENGELO – Poppodium Metropool bestaat volgend jaar dertig jaar. Ter gelegenheid van deze verjaardag wordt een documentaire gemaakt en daar is materiaal voor nodig.

Eén van de voorlopers van Poppodium Metropool, Vereniging Popbelang, werd in 1981 opgericht, vier jaar later gevolgd door stichting Metropool. 

Na het nodige voorwerk werden op vrijdag 18 maart 1988 de deuren geopend van het Cultuur en Aktiviteiten Centrum Hengelo aan de Wemenstraat 38.

Het oude onderkomen aan de Wemenstraat. Foto: Facebook Poppodium Metropool

Het voormalige pand van J.C. Babylon, of wat daarvan over was, bood onderdak aan Vereniging Popbelang, Meiden Centrum Macha en Poppodium Metropool.

Een toegangsbewijs van bijna twintig jaar oud. Foto: www.forum.zwaremetalen.com

In 2009 werd het nieuwe pand aan het Industrieplein betrokken. ”Groeien is mooi, maar je roots koesteren is ook belangrijk, weten waar je vandaan komt”, zo valt te lezen op de Facebookpagina van Metropool.

Oproep

Metropool wil het 30-jarig bestaan eren en de hoogte- en dieptepunten laten zien in een heuse documentaire. En daarvoor roept het poppodium hulp in.

Heb je beeldmateriaal, memorabilia, sterke verhalen of ander historisch materiaal over dertig jaar Metropool? En ben je bereid hiervan een kopie ter beschikking te stellen?
Meld je dan via adri@metropool.nl voor een afspraak.

De opnames starten na de zomervakantie.

Sponsor