Meld je aan voor Fietsmaatjes

0
543
Fietsmaatjes is gezond, goed voor het milieu en leuk voor de portemonnee.

HENGELO – In het kader van de campagne ‘Samen goed op weg’ is maandag op  Bedrijvenpark Twentekanaal gestart met Fietsmaatjes. Bedrijven kunnen zich tot 9 juni aanmelden voor deze actie. 

Doel is dat ondernemers hun werknemers stimuleren met de fiets naar het werk te komen. Dit is goed voor zowel werknemers als het milieu. 

Fietsende werknemers zijn namelijk fitter, productiever en minder vaak ziek. En de automobilist kan tijdens de spits beter doorrijden en vervolgens met gemak parkeren.

Beloning

Met deze fietsactie stimuleren collega’s elkaar om naar het werk te fietsen. Daarbij krijgen deelnemers voor elke gefietste dag een financiële beloning. Fietsmaatjes is dus: fietsen naar je werk en daarmee geld verdienen.

Voor wie?

De actie is bedoeld voor medewerkers die nu minimaal 3 dagen per week met de auto naar het werk rijden (zij zijn de deelnemers en gaan de uitdaging aan om over te stappen op de fiets) of naar het werk fietsen (zij gaan als ‘buddy’ de automobilisten aanmoedigen om te fietsen).

Deelnemers krijgen een half jaar de kans om een mooie financiële beloning bij elkaar te fietsen, voor zichzelf én voor de buddy. Dat kan oplopen tot honderden euro’s.

Wie doet wat?

De organisatie en administratie van de actie zijn in handen van de Belangenvereniging Bedrijvenpark Twentekanaal (BIT) en Twente Mobiel.

Meer informatie op www.twentekanaal.com en www.twentemobiel.nl

 

Sponsor