Meedenken over toegankelijkheid Twentebad

0
385
Het Twentebad moet 100 % toegankelijk worden voor mindervaliden. De gemeente vraagt Hengeloërs mee te denken. © Slangen + Koenis Architecten

HENGELO – De derde fase van de renovatie van het Twentebad komt in zicht. Hierbij ontstaan meer mogelijkheden voor mindervaliden om gebruik te maken van het bad. De gemeente heeft een voorlopig ontwerp gemaakt en vraagt geïnteresseerden kritisch mee te denken.

Het Twentebad moet beter toegankelijk worden voor alle doelgroepen die baat hebben bij bewegen in het water. Daarom vraagt het Twentebad advies aan iedereen die werkt met mensen voor wie bewegen in het water positief zou kunnen zijn. Individuele gebruikers mogen zich ook aanmelden.

Meedenken

Belangstellenden die mee willen denken over logistieke vragen en specifieke punten qua inrichting kunnen donderdag 13 juli van 13.00 tot 15.00 uur meepraten. Doel van de bijeenkomst is om verbeterpunten te verzamelen.
Aanmelden kan tot uiterlijk 10 juli door een e-mail te sturen naar gemeente@hengelo.nl onder vermelding van ‘aanmelding bijeenkomst Twentebad’.

Renovatie

In de laatste fase van de renovatie van het Twentebad worden de entree verplaatst, de garderobes, de douches en sanitaire voorzieningen opnieuw ingericht, er komen nieuwe mindervalidenkleedkamers en douches, er komt ruimte voor behandelkamers voor fysio- en hydrotherapeuten en het instructiebad en het 25 meter wedstrijdbad worden gerenoveerd.
Met de derde fase van de renovatie is een bedrag van bijna 3 miljoen euro gemoeid. Het grootste deel van dit bedrag is bestemd voor toegankelijkheid en mindervaliden- en ouderenvoorzieningen.

 

 

Sponsor