Maurice Beijk genomineerd voor ABN AMRO Duurzame 50

0
380
Wint Maurice Beijk de prijs voor de meest duurzame persoon in de bouw 2018?

HENGELO – Maurice Beijk uit Hengelo is ook dit jaar weer genomineerd voor de ABN AMRO Duurzame 50. Hij is één van de 278 genomineerden.

De uiteindelijke winnaar maakt volgens de jury de meeste impact bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Over de verkiezing

De ABN AMRO Duurzame 50 is de jaarlijkse thermometer betreffende duurzaamheid in de bouw en vastgoed in Nederland. De lijst weerspiegelt wat er het afgelopen jaar is gebeurd op het gebied van duurzaamheid in de bouw en vastgoedsector. Ieder jaar vraagt de vakjury, ditmaal onder leiding van 2017-winnares Claudia Reiner, zich af wat de belangrijkste vraagstukken en trends zijn en welke mensen daar het meest aan bijdragen.

Duurzaam bouwen

Maurice Beijk heeft als specialist duurzaam bouwen een belangrijke bijdrage geleverd aan de realisatie van de ‘groene’ fabriek van Unipro. Alles wat Maurice in zijn eigen energie-positieve woning aan de Vikkerhoekweg in Hengelo heeft ontwikkeld, past hij bij Unipro in het kwadraat toe. Maurice is ervan overtuigd dat duurzaam bouwen of produceren niet complex of duur hoeft te zijn. Samen met de gemeente Haaksbergen en de provincie werkt hij aan de verdere ontwikkeling van bedrijventerrein Stepelerveld, dat het duurzaamste bedrijventerrein van Twente moet worden.

Prijsuitreiking

De award word uitgereikt tijdens het Green Tie Gala op Building Holland, exclusief voor de top van de bouw- en vastgoedsector. Dit vindt plaats op woensdag 18 april in de RAI in Amsterdam. De prijs die hier bij hoort, een cheque ter waarde van 5.000 euro, gaat naar een goed doel naar keuze van de winnaar.

Sponsor