Lokaal-Hengelo stelt vragen over rattenplaag in Hengelose Es

0
373
De bewoners van de flat aan de Peter Rubensstraat maken zich druk over de rattenplaag in hun tuinen. Overal in de tuintjes zijn gaten en zandhopen te zien. Foto: Lokaal-Hengelo

HENGELO – In de tuinen aan de achterkant van de flatwoningen aan de Peter Rubensstraat in de Hengelose Es is sprake van een rattenplaag. Lokaal-Hengelo heeft hierover vragen gesteld aan het college van B en W van Hengelo.

”Deze rattenplaag duurt al vanaf mei 2017 en diverse instanties (Welbions, gemeente, Twente Milieu etc.) zijn daarvan op de hoogte”, aldus fractievoorzitter Leo Janssen.

Boos en radeloos

”Op verzoek van bewoonster Njusja Horsthuis hebben we afgelopen weekeinde poolshoogte genomen. Mevrouw Horshuis en andere bewoners zijn ondertussen boos maar vooral radeloos en durven veelal hun kinderen niet meer in hun eigen tuin of die van de buren te laten spelen.”

Er zijn lokdozen en een rattenvanghotel geplaatst waar elke week een aantal ratten wordt uitgehaald. Leo Janssen: ”Maar er is sprake van probleembeheersing en niet van het oplossen van het probleem.”

Ook een afvalprobleem

”Deze wijk wordt al geteisterd door veel troep en zwerfvuil maar een rattenplaag gaat veel verder en bedreigt de volksgezondheid. Ook is het vreemd dat men van vier ondergrondse containers naar één is teruggaan. Gezien de aantal torenflats (3x) en het aantal mensen onbegrijpelijk.” Janssen vindt dat er snel wat moet gebeuren en pleit voor een adequate en structurele oplossing.

 

 

 

Sponsor