Lintjesregen: vijf Hengeloërs ontvangen koninklijke onderscheiding

0
4391
De lintjes zijn weer uitgedeeld. In onze stad werden vijf Hengeloërs onderscheiden.

HENGELO – Tijdens de jaarlijkse lintjesregen hebben vijf Hengeloërs een koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Sander Schelberg deelde de versierselen donderdag 26 april uit in de Waterstaatskerk.

Maria Harink-Vaarhorst (70) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, evenals Gé van Aarsen-Bijker (79) en Ayhan Coskunsu (46).

Ridders

Jan Hendrikse (70) is geridderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was van 1972-2002 vrijwilliger bij en bestuurslid (1981-2002) van de Hengelose Wandelunie. Hij is benoemd tot erelid van de HWU. Vanaf 1985 is hij vrijwilliger bij de Vereniging Contact Oud- en actief dienende Mariniers (COM). Sinds ruim twintig jaar is hij vrijwilliger bij tennisvereniging Hercules.

Ook Dick Achterkamp (71) werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich tientallen jaren ingezet voor de wandelsport. Hij is sinds 1988 vrijwilliger bij de HWU. Van 1988 tot 2003 was hij voorzitter van deze vereniging. Hij is medeoprichter van het wandelevenement De 75 km van Hengelo.

Voor alle vrijwillige activiteiten van de decorandussen zie: www.hengelo.nl

Sponsor