Lezing Sam Drukker in Techniekmuseum

0
391
Sam Drukker verzorgt zondagmiddag een lezing in het Techniekmuseum.

HENGELO – De internationaal bekende en succesvolle Nederlandse kunstenaar Sam Drukker laat op zondag 30 april van 13.00 tot 14.30 uur, naar aanleiding van zijn eigen werk en beroepspraktijk, in Oyfo Techniekmuseum iets zien over zijn ideeën en de complexe werkelijkheid, authenticiteit, techniek en industrie. 

De in het Zeeuwse Goes geboren Sam Drukker (1957) studeerde aan de academie Minerva te Groningen en werkte later onder andere in Parijs en Barcelona. Hij ontwikkelde zich tot een van Nederlands succesvolste portret- en figuurschilders, die werkt in een schetsmatige schilderstijl, waarin brede streken en subtiele details elkaar afwisselen.

Drukker heeft diverse prominente Nederlanders op het doek vastgelegd, waaronder Hans Kesting, Thom de Graaf en recent mevrouw Martine van Loon-Labouchere. Werk van Sam Drukker is te zien in binnen- en buitenland waaronder Museum Flehite Amersfoort, Drents Museum Assen, BAC Zwitserland, MEAM Barcelona, Joods Historisch Museum Amsterdam.

Workshop Bryan Rietman

Aansluitend aan de lezing, van 15.00 tot 18.00 uur, geeft Oyfo schilderdocent Bryan Rietman een workshop portret- en modeltekenen. Deelname is mogelijk voor 5 personen. Kosten: 5 euro. Deelnemers wordt gevraagd zich van tevoren aan te melden door een mail te sturen naar beeldendekunst@oyfo.nl

Voor toegang tot de lezing gelden de reguliere toegangsprijzen van het museum.

Zie voor meer info over Sam Drukker: www.samdrukker.com

Sponsor