Kuipersdijk groener, veiliger en sneller

0
730
De gemeente gaat de Kuipersdijk aanpakken.

HENGELO – Het gedeelte van de Kuipersdijk tussen het spoor en de bocht naar de Breemarsweg krijgt een flinke kwaliteitsimpuls. Dat heeft het college van B&W besloten. De straat wordt groener, de doorstroming wordt bevorderd en het wordt veiliger voor fietsers en voetgangers.

Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor om 3 miljoen euro beschikbaar te stellen voor het plan. Met de maatregelen krijgt de straat een groene middenberm en vrijliggende fietspaden. Bovendien wordt de doorstroming verbeterd door de kruising met het nieuwe Veldwijk Noord en de nieuwe openbare ruimte van Sports Centre Hengelo beter in te richten.

Positieve reacties voorlopig ontwerp

Het voorlopig ontwerp werd positief ontvangen door omwonenden. Veel van de opmerkingen die tijdens de inloopbijeenkomst werden gemaakt, worden op dit moment doorgevoerd in het definitief ontwerp. Dat wordt binnenkort aan omwonenden, wijkbewoners en andere betrokkenen gepresenteerd. Bij een positief besluit van de gemeenteraad starten de werkzaamheden aan de Kuipersdijk nog komend najaar.

Sponsor